preskoči na sadržaj

Osnovna škola Majstora Radovana Trogir

Login
Logo škole

Virtualne učionice

Školsko zvono

Centri izvrsnosti

Obavijest
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Poziv na treće županijsko natjecanje zborova za Glazbene svečanosti hrvatske mladeži i smotru glazbenih aktivnosti djece i mladih Splitsko-dalmatinske županije pod nazivom „TO SU DJECA“
Autor: Virgil Jureškin, 26. 2. 2020.

Naziv programa:

„TO SU DJECA“,

županijsko natjecanje zborova za Glazbene svečanosti hrvatske mladeži i smotra glazbenih aktivnosti djece i mladih

Splitsko-dalmatinske županije

Voditeljica  programa: Marica Tadin, prof. GK, savjetnik, voditeljica Županijskog stručnog vijeća učitelja Glazbene kulture Splitsko-dalmatinske županije

Mjesto i vrijeme izvođenja:    Trogir, 26. ožujka 2020.

Rok za prijave: 15. ožujka 2020.

                                              

Sadržaj programa:

 

Glazbena manifestacija To su djeca 2019/20. g. održat će se po teći puta, a organizira je  voditeljica Županijskog stručnog vijeća učitelja Glazbene kulture, prema odluci Agencije za odgoj i obrazovanje.

Na ovu glazbenu manifestaciju prijavljuju se sve škole (osnovne i srednje) te udruge čije je područje djelovanja glazba, dječji i pjevački zborovi mladih koji žele pokazati svoja najbolja glazbena ostvarenja nastala tijekom školske godine.

Manifestacija se provodi u dva dijela: natjecateljski dio i smotra. U natjecateljskom dijelu nastupaju pjevački zborovi koji pripremaju program za Državno natjecanje pjevačkih zborova u Varaždinu (Glazbene svečanosti hrvatske mladeži) u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje. Na smotri nastupaju svi oni koji slobodnim izborom programa mogu pokazati svoja glazbena postignuća. Program sačinjavaju djela skladatelja čije se obljetnice rođenja i smrti obilježavaju tijekom školske godine s posebnim naglaskom na hrvatske skladatelje, zatim tradicijski napjevi ili njihove obrade (s posebnim naglaskom na tradicijsku glazbu Dalmacije ), popularne skladbe i autorske skladbe za djecu.

PRIJAVNICA


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju