preskoči na sadržaj

Osnovna škola Majstora Radovana Trogir

Login
Logo škole

Virtualne učionice

Školsko zvono

Centri izvrsnosti

Sigurni internet

Obavijest
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
UPIS DJECE U PRVI RAZRED OŠ ZA ŠKOLSKU GODINU 2022./2023.
Autor: Virgil Jureškin, 1. 2. 2022.

Prijava djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole u šk. god. 2022./23., provodit će se u vremenu od 7. do 17. veljače 2022. elektroničkim putem na obrascu PRIJAVA za predupis na internetskoj stranici  https://www.dalmacija.hr/ 

Prijavu je potrebno izvršiti prema upisnom području škole objavljenom također na web stranici Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije, kao i na web stranicama osnovnih škola u SDŽ.

Pristup poveznici za prijavu omogućit će se od 7. veljače 2022. godine.

Školski obveznici su:

  • djeca rođena od 1. travnja 2015. do 31. ožujka 2016. godine
  • djeca kojima je za šk. god. 2021./2022. rješenjem odgođen upis u prvi razred osnovne škole

Iznimno u prvi razred osnovne škole mogu se upisati i djeca rođena od 1. travnja 2016. godine do 31. prosinca 2016. za koju roditelji odnosno staratelji žele ostvariti pravo na prijevremeni upis u prvi razred osnovne škole.

Dijete se prijavljuje za upis u školu prema prebivalištu / boravištu, odnosno upisnom području škole (matična škola) u kojoj se i obavlja provjera spremnosti djeteta za upis (testiranje i liječnički pregled ) sukladno dogovoru s roditeljem.

Ako se dijete želi iz opravdanog razloga upisati u školu kojoj ne pripada prema upisnom području (produženi boravak ili neki drugi razlog) u postupku prijave prijavljuje obje škole s naznakom željene škole i razloga. Provjeru spremnosti obavlja u matičnoj školi, nakon čega se javlja željenoj školi radi dogovora.

Nakon obavljene elektronske prijave djeteta u pripadajuću školu, roditelj odnosno staratelj obavezno se treba javiti u školu (u stručnu službu) u vremenu od 3. do 10. ožujka 2022. godine radi dogovora o terminu testiranja djeteta.

Potrebna dokumentacija: OIB, potvrda o pohađanju programa predškole, kopija domovnice i rodnog lista (vrijede bez obzira na datum izdavanja).

Za odgodu upisa za šk. god 2022./2023. ne podnosi se zahtjev, već je potrebno u online prijavi  označiti: „najava za odgodu upisa“.

Za dijete koje će do kraja tekuće godine navršiti šest godina, a nije školski obveznik, roditelj odnosno staratelj podnosi zahtjev za prijevremeni upis u prvi razred osnovne škole, Upravnom odjelu na Obrascu 6 (www.dalmacija.hr) najkasnije do 31. ožujka 2022. godine, te je u obvezi dostaviti  mišljenje stručnog tima predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta školi prilikom dogovora o testiranju djeteta.

Za dijete kojemu je rješenjem odgođen upis u šk. god 2021./2022. radi težih oštećenja zdravlja ili ima višestruke teškoće, roditelj odnosno staratelj treba zatražiti privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred osnovne škole, odnosno podnijeti zahtjev na Obrascu 6. uz dostavu medicinske dokumentacije.

 

Za područje Grada Trogira, zahtjev za prijevremeni upis i privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred osnovne škole se upućuju na adresu:

Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport SDŽ

Trg Ivana Pavla II. 1, 21220 Trogir ili e-mailom: prosvjeta-kultura-sport@dalmacija.hr.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju