preskoči na sadržaj

Osnovna škola Majstora Radovana Trogir

Login
Logo škole

Virtualne učionice

Školsko zvono

Centri izvrsnosti

Sigurni internet

Obavijest
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Obavijest za roditelje/skrbnike
Autor: Virgil Jureškin, 9. 2. 2022.

Model ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovoljnog samotestiranja učenika 

Poštovane, poštovani,

samotestiranje na SARS-CoV-2 brzim antigenskim testovima je dobrovoljno i ​​besplatno te se obavlja jedanput tjedno. Preporučuje se da se učenici samotestiraju ponedjeljkom prije nastave te da zatim prijavite samo pozitivne rezultate testa razredniku/ci i školskom liječniku ili pedijatru.

Ukoliko ne želite da vaše dijete provodi mjeru samotestiranja, molimo da ispunite Obrazac/Izjavu koju će vaše dijete donijeti sutra kući te ju potpisanu treba vratiti u petak 11. 2.  2022. Obrazac je u privitku pa ga možete i sami isprintati te popuniti.

Kao od početka pandemije, učenici ne dolaze u školu ako imaju simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj, teškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje) i obvezni su javiti se liječniku.

Isto tako, budući da prema uputama proizvođača nije prikladno da učenici mlađi od 16 godina provode samotestiranje bez nadzora ili pomoći odraslih osoba, molimo vas da vi kao roditelji/skrbnici mlađim učenicima provedete testiranje ili u slučaju starijih i samostalnih učenika pomognete ili nadzirete testiranja. 

U prvoj isporuci moći ćete preuzeti dva SARS-CoV-2 brza antigenska testa za provođenje mjere samotestiranja za sljedeća dva tjedna.

Podjela testova obavit će se u petak, 11. veljače i to onim učenicima čiji roditelji pristaju na samotestiranje. Pristanak podrazumijeva sve one koji nisu donijeli potpisanu Izjavu.

Razrednici će testove podijeliti učenicima, a za one koji nisu u školi ili im je trenutno izrečena mjera samoizolacije, isto može učiniti roditelj taj dan izravno u školi u vremenu od 15-17h.

Ako se utvrdi tijekom tjedna da je neki od učenika pozitivan na SARS-COV-2, nakon saznanja o pozitivitetu ostali učenici moći će preuzeti dodatni test. Škola će vam dodijeliti dodatne testove za samotestiranje prvi sljedeći dan nakon saznanja o pozitivitetu te je potrebno obaviti samotestiranje na dan primitka testova.

Učenici koji su oslobođeni karantene prema uputama HZJZ-a (upute su objavljene na poveznici: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2021/11/Postupanje-s-oboljelima-bliskim-kontaktima-oboljelih-i-prekid-izolacije-i-karantene-ver19.pdf) mogu sudjelovati u rutinskom samotestiranju na dva načina:

  • kao i ostali učenici ili
  • na način da se samotestiraju samo u slučaju pozitivnog slučaja u njihovu razrednom odjelu; u ovom slučaju učenici će također dobiti dva testa budući da je preporuka HZJZ-a da se trebaju testirati odmah nakon posljednjeg kontakta te je preporučljivo da se testiraju i 5 - 7 dana od kontakta s pozitivnom osobom. Učenici koji su u slučaju kontakta s pozitivnom osobom oslobođeni karantene sukladno uputama HZJZ-a, a odlukom roditelja/skrbnika ne žele sudjelovati u rutinskom samotestiranju, provode u vlastitom aranžmanu samotestiranje odmah nakon kontakta i 5 - 7 dana od kontakta s pozitivnom osobom.

U slučaju pozitivnog brzog antigenskog testa na SARS-COV-2 za samotestiranje, postupa se sukladno Uputama HZJZ-a i test se potvrđuje PCR testom ili brzim antigenskim testom (BAT). Učenik je u izolaciji do zaprimanja rezultata PCR ili BAT testa i nakon zaprimanja rezultata testa ako je rezultat potvrdnog testa pozitivan.

Učenici kojima je izrečena samoizolacija unazad tjedan dana te im samoizolacija traje u vrijeme prvog rutinskog samotestiranja, u slučaju negativnog rezultata kreću u školu, a izrečena samoizolacija se automatski prekida.

Ako ne želite da Vaše dijete sudjeluje u programu mjere redovitog samotestiranja na SARS-CoV-2, molimo Vas da ispunite obrazac/izjavu u privitku i dostavite je učitelju/razredniku Vašeg djeteta. U slučaju kontakta s pozitivnom osobom neće biti izuzeti od karantene.

Obrazac/izjava


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju